maanantai 22. helmikuuta 2016

Asiaa nokotanhevosista

Muistutetaan taas että mielipiteet on mielipiteitä ja eri mieltä saa olla.

Nokotanhevoset kuuluvat howrsessa niihin hevosrotuihin joilla ei juuri ole kasvattajia ja vielä vähemmän aktiivisia sellaisia. Usein olenkin miettinyt mistä tämä johtuu. Nokotat kuitenkin ovat taidoiltaan paras valinta trail-kisoihin. Siitä huolimatta kanbstrupinhevoset, joiden trailiin tarvittavat taidot eivät ole aivan yhtä hyvät, vaikkakin kyseiset taidot rodun kolme parasta ovatkin, ovat jostain syystä saavuttaneet suuren suosion ja ovatkin howrsen tällä hetkellä kolmanneksi parasgeneettinen rotu.

Nokotanhevosten muut taidot kouluratsastuksen, ravin ja esteratsastuksen lisäksi ovat tosin todella huonot, mutta hyvää trail-ruusuke tai GP-kilpuria hankkiessa sen ei pitäisi olla suuri vaikuttaja.

Toki sitten on yksi kasvattajien määrään vaikuttava asia: ulkonäkö. Monet kasvattajat tuntuvat karttavan omasta mielestään rumalta näyttäviä hevosia, jonka kyllä itse ymmärrän, sillä olenhan suurimman osan kasvatusroduistani valinnut suurilta osin ulkonäön perusteella... Tosin omasta mielestäni nokotat ovat etenkin uudella ulkomuodollaan kivan näköisiä.

Toivottavasti tulevaisuudessa nokotanhevosetkin saadaan kunnolla mukaan kärkirotujen kilpailuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti